Το χωριό του Άγιου Βασίλη στο Ροβανιέμι

Το χωριό του Άγιου Βασίλη στο Ροβανιέμι της Φιλανδίας είναι μια μοναδική εμπειρία
 που πρέπει να ζήσουν μικροί και μεγάλοι.

Το Ροβανιέμι θεωρείται η είσοδος της Λαπωνίας, γνωστής για τους κάποτε νομάδες ιθαγενείς της, τους Sami (που ήταν γνωστοί ως Λάπωνες), και του Αρκτικού κύκλου της Φινλανδίας, της πατρίδας του Άη Βασίλη – μπορείτε μάλιστα να φωτογραφηθείτε με το ένα πόδι στη μια πλευρά του Αρκτικού Κύκλου και το άλλο στην άλλη. 
 

Το χωριό του Άη Βασίλη στην Λαπωνία είναι όπως θα το φανταζόταν κάθε παιδί, μια χιονισμένη χειμωνιάτικη χώρα των θαυμάτων με έναν υπέροχο γελαστό Άη Βασίλη να βρίσκεται εκεί καθημερινά. Το πολύβουο εργαστήρι με τους βοηθούς του θα σας δείξουν το πώς καταφέρνει να ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις του, ενώ στο ταχυδρομείο θα δείτε μερικά από τα 600.000 γράμματα που λαμβάνει κάθε χρόνο, από όλο τον κόσμο!! Η δουλειά που γίνεται στο Ταχυδρομείο του Άγιου Βασίλη  είναι πραγματικά σημαντική, τα ξωτικά διαβάζουν τις χριστουγεννιάτικες παραγγελίες εκατομμυρίων παιδιών απ’ όλο τον κόσμο. Ακόμη κι αν έχετε μεγαλώσει αρκετά είναι δύσκολο να μην μπείτε στο κλίμα και στον πειρασμό να στείλετε στους φίλους σας μια χριστουγεννιάτικη κάρτα με το αυθεντικό γραμματόσημο Santa Claus. Η κάρτα που θα διαλέξετε θα παραδοθεί τα αμέσως επόμενα Χριστούγεννα στον παραλήπτη που εσείς επιθυμείτε. Απλό δώρο αλλά μοναδικό! 

Στο ταχυδρομείο μπορείτε επίσης να βρείτε ποικιλία χριστουγεννιάτικων CDs και αναμνηστικών, όλα με θέμα φυσικά τον Αϊ-Βασίλη. Τα καταστήματα δώρων προσφέρουν χιλιάδες χριστουγεννιάτικα δώρα που μπορούν να αποσταλούν με πρωτότυπο γραμματόσημο Άη Βασίλη.

Στο «Γραφείο» του Άγιου Βασίλη οι φιλικοί βοηθοί του, τα ξωτικά, θα σας υποδεχτούν και θα σας προσκαλέσουν στο εσωτερικό για μια μικρή κουβεντούλα και μια φωτογραφία με τον Πατέρα των Χριστουγέννων. Αν πάντα ονειρευόσασταν να γίνετε βοηθός του Άγιου Βασίλη τότε μια επίσκεψη στο εργαστήριό του θα σας ενθουσιάσει. Παρακολουθήστε τους μικροσκοπικούς του βοηθούς να ετοιμάζουν με μαεστρία τα δώρα για τα φετινά Χριστούγεννα.


Η φάρμα με τους τάρανδους που βρίσκεται στην περιοχή σας δίνει την ευκαιρία για μια μαγική βόλτα με το έλκηθρο (αν και πάντα στο έδαφος...), το οποίο τραβούν σωσίες του Ρούντολφ, Ντάνσερ και Πράνσερ, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα για βόλτα με snowmobile.

Στο χωριό υπάρχει και πάρκο ψυχαγωγίας, το Santa Park, το οποίο αποτελεί ένα μικρό χριστουγεννιάτικο παραμύθι με πολλά παιχνίδια για μεγάλους και μικρούς, ενώ βρίσκεται χτισμένο μέσα σε μια τεράστια σπηλιά, ειδικά διαμορφωμένη.

Στο κέντρο Άρκτικουμ θα γνωρίσετε την ιστορία, τον πολιτισμό και τον τρόπο ζωής των Λαπώνων, την Ιστορία των Βίκινγκς και του πολιτισμού στους πάγους. Υπάρχει μάλιστα και ντοκυμαντέρ για το Βόρειο Σέλας και τον Ήλιο του Μεσονυκτίου!
 


Στην Snowland  θα ζήσετε κάτι διαφορετικό. Πρόκειται για μια έκταση με κατασκευές από πάγο, εστιατόριο με τραπέζια και καρέκλες ακόμη και ποτήρια φτιαγμένα από πάγο, υπαίθρια ντίσκο και πολλά γλυπτά.



Μπορείτε ακόμη να επιβιβαστείτε σε snowmobiles, μηχανοκίνητα έλκηθρα, και να κινηθείτε πάνω σε παγωμένες λίμνες και ποτάμια μέσα στο δάσος. Για εσάς που είστε πιο παραδοσιακοί τύποι μπορείτε να επιβιβαστείτε σε έλκυθρο που σέρνουν χάσκι ή τάρανδοι! Σε περίπτωση που επιλέξετε βόλτα με ταράνδους μπορούν να σας δώσουν και το αντίστοιχο δίπλωμα οδήγησης.



Εναλλακτικά έχετε τη δυνατότητα να κάνετε κρουαζιέρα με παγοθραυστικό στο Βοθνιακό κόλπο, όπου οι τολμηροί μπορούν να κάνουν και αρκτικό κολύμπι φορώντας ειδικές στολές.
Αναφορικά με τη βραδινή σας διασκέδαση: το Igloo Restaurant είναι ένα εστιατόριο όπου όλα είναι κατασκευασμένα από πάγο!!! Οι ακόμα πιο τολμηροί έχουν τη δυνατότητα ύπνου και σε igloo δωμάτια όπου τα πάντα είναι κατασκευασμένα από πάγο.


 
Αν έχετε χρόνο επισκεφθείτε τη Ράνουα, το μοναδικό στον κόσμο Αρκτικό ζωολογικό κήπο. Εκεί θα γνωρίσετε όλα τα ζώα που ζουν σε Αρκτικές συνθήκες, όπως λύκους, αγριόγατους, κόκκινες αλεπούδες, λευκές κουκουβάγιες καθώς και πολικές αρκούδες.



Το Χριστουγεννιάτικο σπίτι του Άγιου Βασίλη, είναι ανοιχτό για όλους και συντηρεί μια μοναδική, μόνιμη χριστουγεννιάτικη έκθεση σε 400 τ.μ. Θέματα όπως Φινλανδικά Χριστούγεννα, Χριστουγεννιάτικη Παράδοση, Ο Άγιος Βασίλης της Λαπωνίας, “Joulupukki”, το εργαστήριο των ξωτικών, χριστουγεννιάτικα videos, η ιστορία του αληθινού Άγιου Βασίλη και του χριστουγεννιάτικου δέντρου, θα σας ενθουσιάσουν! Το χωριό του Άη Βασίλη βρίσκεται 8 χιλιόμετρα βόρεια του Ροβανιέμι και είναι πολύ εύκολο να φτάσετε εκεί με το λεωφορείο νούμερο 8.




δείτε ζωντανά το χωριό του  Άγιου Βασίλη
Live Video app for Facebook by Ustream