Οι ομορφότερες γυναίκες του hollywood: Jane Russell

Η Jane Russell ήταν το μεγαλύτερο και μοναδικό κορίτσι, ανάμεσα στα πέντε παιδιά της οικογένειας. 
 Το 1940, στα 29 της χρόνια, την είχε  ανακαλύψει ο πολυμήχανος Κροίσος Howard Hughes και είχε ήδη υπογράψει επταετές συμβόλαιο.
Το 1943 κάνει το ντεμπούτο της γυρίζοντας το «Οutlaw» μια ταινία που όμως δεν θα προβληθεί πριν το 1946 αντιμετωπίζοντας μια σειρά προβλημάτων. 


 
Από τις μόλις 25 ταινίες όπου συνολικά συμμετείχε ίσως η πιο ξεχωριστή ήταν η «Gentlemen Prefer Blondes» (οι άνδρες προτιμούν τις ξανθιές) του Howard Hawks που γυρίστηκε το 1953. Στα 32 της πια, έχοντας απέναντι της την 26χρονη Marylin Monroe, εκείνη η παραγωγή ίσως απετέλεσε ένα κομβικό σημείο στην καριέρα της.
Η περιπετειώδης σχέση της με τον Hughes δεν έφθασε ποτέ στη θεσμική ολοκλήρωση και κάτι η απομάκρυνση της από αυτόν, κάτι η θυελλώδης έλευση της Marylin στο προσκήνιο, έκαναν το είδωλό της να ξεθωριάζει



Βέβαια, στην ξανθιά πρωταγωνίστρια, μετά το «άνδρες προτιμούν τις ξανθιές» δεν έμεναν παρά εννέα χρόνια ζωής και αυτά, αρκετά προβληματικά.
Αντιθέτως στην μελαχρινή Jane κάτι λιγότερο από μισός αιώνας. Όταν ερωτήθηκε για την πρώιμη αποχώρησή της από τα πλατό, δήλωσε πως: «στην εποχή μας, δεν μπορείς να συνεχίσεις την ηθοποιία αν είσαι γυναίκα πάνω από τα 30».
Έκανε τρεις γάμους. Υιοθέτησε τρία παιδιά.