Οι ομορφότερες γυναίκες τού Hollywood!!!


Ενα μεγάλο αφιέρωμα στις ομορφότερες γυναίκες τού Hollywood όλων των εποχών.






Η Claudia Cardinale (γεννημένη στις 15 Απριλίου 1938) είναι Ιταλίδα ηθοποιός

 εμφανίστηκε σε μερικές από τις πιο διακεκριμένες ευρωπαϊκές ταινίες από τη δεκαετία του 1960 και του 1970, ήταν παντρεμένη με τον ιταλό παραγωγό ταινιών Φράνκο Cristaldi από το 1966 μέχρι το διαζύγιο το 1975.




Η Ίνγκριντ Μπέργκμαν (29 Αυγούστου 1915 – 29 Αυγούστου 1982) 
 ήταν Σουηδέζα ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου  με τρία Όσκαρ στο ενεργητικό της και δύο Έμμυ.Γεννήθηκε στη Στοκχόλμη. Από νεαρή ηλικία σπούδασε στη Βασιλική δραματική Σχολή της Στοκχόλμης και ως φοιτήτρια ακόμη εμφανίσθηκε στο θέατρο κατακτώντας αμέσως τη συμπάθεια του κοινού. Λαμβάνοντας το 1938 το δίπλωμά της άρχισε να παίζει και στον κινηματογράφο όπου και διέπρεψε ιδιαίτερα. Το 1945 έλαβε το βραβείο "Όσκαρ" για τη συμμετοχή της στη ταινία "Εφιάλτης".  






 Η Μπέτι Ντέιβις (  5 Απριλίου 1908 - 6 Οκτωβρίου 1989)

 ήταν Αμερικανίδα ηθοποιός που θεωρείται ιερό τέρας του αμερικάνικου κινηματογράφου.   Πρωταγωνίστησε σε πολλές κλασσικές ταινίες της χρυσής περιόδου του αμερικάνικου κινηματογράφου, προτάθηκε 11 φορές για Βραβείο Όσκαρ και το κέρδισε δύο φορές για τις ταινίες Μια επικίνδυνη γυναίκα το 1935 και Ζέζεμπελ το 1938.
Η καριέρα της διήρκεσε περίπου εξήντα χρόνια και το 1977 τιμήθηκε με βραβείο καριέρας από το Ινστιτούτο του Αμερικάνικου Κινηματογράφου. Αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν η πρώτη γυναίκα που κατάφερε αυτό το επίτευγμα καθώς και η πρώτη γυναίκα που κατάφερε να γίνει πρόεδρος της ακαδημίας των όσκαρ το 1941.

Η Γκρέις Πατρίτσια Κέλι (αγγλ.Grace Patricia Kelly, 12 Νοεμβρίου 1929 - 14 Σεπτεμβρίου 1982),
γνωστότερη ως Γκρέις Κέλι   ήταν μια βραβευμένη με όσκαρ αμερικανίδα ηθοποιός, καθώς και πριγκίπισσα του Μονακό. Τον Απρίλιο του 1956 η Κέλι παντρεύτηκε τον πρίγκιπα Ρενιέ Γ' του Μονακό κι έκτοτε αποκαλούνταν Η Αυτής Γαληνία Υψηλότης, πριγκίπισσα του Μονακό ή απλούστερα Πριγκίπισσα Γκρέις.Στα έξι χρόνια που η Κέλι εργάστηκε στο Χόλιγουντ γύρισε μόνο 11 ταινίες, εντούτοις κατατάσσεται στις πιο πολυαγαπημένες πρωταγωνίστριες του Χόλιγουντ και το όνομά της αποτελεί συνώνυμο του στιλ, της ακτινοβολίας και της χάρης.
Η Μαρλέν Ντίτριχ  ήταν Γερμανίδα ηθοποιός του κινηματογράφου.  
Αρχικά έπαιξε σε γερμανικές ταινίες και στο θέατρο συνεργάστηκε με το σκηνοθέτη Μαξ Ράινχαρντ. Η Ντίτριχ καθιέρωσε στον κινηματογράφο της εποχής τον τύπο της μοιραίας γυναίκας και υπήρξε το ίνδαλμα εκατομμυρίων γυναικών.

H Κάθριν Χάουτον Χέπμπορν (12 Μαΐου 1907 – 29 Ιουνίου 2003)
 
 ήταν μια Αμερικανίδα ηθοποιός του κινηματογράφου, της τηλεόρασης και του θεάτρου.
Ένας θρύλος της οθόνης, η Χέπμπορν, μέσα από την πολυετή καριέρα της (73 χρόνια) διατηρεί το ρεκόρ για τα περισσότερα Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου, τέσσερα τον αριθμό, από δώδεκα υποψηφιότητες Η Χέπμπορν κέρδισε βραβείο Έμμυ τo 1976 για το ρόλο της στην τηλεταινία Love Among the Ruins (Αγάπη Ανάμεσα στα Ερείπια). Ήταν επίσης υποψήφια για τέσσερα ακόμα Emmy, δύο βραβεία Τόνι και εφτά Χρυσές Σφαίρες. Το 1999 το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου την αξιολόγησε πρώτη στη λίστα με τις καλύτερες γυναίκες ηθοποιούς όλων των εποχών.

 Η  Olivia de Havilland γεννημένη την 1 Ιουλίου του 1916, στο Τόκυο είναι Βρετανίδα ηθοποιός και Αμερικανίδα υπήκοος απ' το 1941

. Η Ντε Χάβιλαντ είναι γνωστή για τη συμμετοχή της ως Μέλανι στην ταινία Όσα παίρνει ο άνεμος καθώς και για τον πρωταγωνιστικό ρόλο στις ταινίες Κάπτεν Μπλαντ του 1935, Ρομπέν των δασών του 1938 και Ο λάκκος με τα φίδια του 1947. Η αντιπαλότητα με την αδελφή της, την ηθοποιό Τζόαν Φοντέιν αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης στο χώρο του Χόλιγουντ για χρόνια. Η Ντε Χάβιλαντ είναι βραβευμένη με δύο Όσκαρ ερμηνείας για τις ταινίες Δωσ' μου πίσω το παιδί μου το 1946 και Η κληρονόμος του 1949.
Η Deborah Kerr,( 1921- 2007) ήταν διάσημη Βρετανή ηθοποιός  
με καταγωγή από τη Σκωτία. Bραβεύτηκε, μεταξύ άλλων, με Χρυσή Σφαίρα, Τιμητικό Όσκαρ και βραβείο BAFTA.Παρά το γεγονός ότι με τη σκοτσέζικη προφορά το επίθετό της ακούγεται κάπως σαν «Κερ», την εποχή που προωθούσε την καριέρα της στο Χόλιγουντ προφερόταν «Καρ». Η Μέτρο Γκόλντουιν Μάγιερ είχε τονίσει ότι το Καρ έκανε ρίμα με το σταρΓεννήθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου του 1921 με το όνομα Ντέμπορα Τζέιν Κερ Τρίμερ στο Έλενσμπεργκ, κοντά στη Γλασκόβη.
Η ίδια αρχικά ασχολήθηκε με το μπαλέτο, κάνοντας την πρώτη της εμφάνιση το 1938. Σύντομα όμως την κέρδισε η ηθοποιία και πρώτη της δασκάλα στην υποκριτική ήταν η θεία της, η Φίλις Σμέιλ.
Γράφοντας για γυναίκες που έγιναν θρύλοι, η κάθε μία στο χώρο της, δεν θα μπορούσα να παραλείψω τη Rita Hayworth.

Υπήρξε σύμβολο του σεξ, και ας είχε μαύρα μαλλιά, και μία από τις ελάχιστες γυναίκες ηθοποιούς, που είχε έντονη προσωπικότητα. Ήταν το πλάσμα που μαγνήτιζε και αυτή που μπορούσε να προκαλέσει, αν ήθελε, πολλά δεινά και μεγάλα πάθη Πολλοί την παρομοίωσαν με θηλυκό δαίμονα που μπορούσε και πλάνευε τους άνδρες με μία και μόνο ματιά της! Ήταν η κυβερνήτης του πειρασμού, της αποπλάνησης, της ερωτικής παρόρμησης, ήταν το μυστηριώδες και το ανίκητο πάθος.
Η Shirley MacLaine  γεννήθηκε στο Ρίτσμοντ της Βιρτζίνια το 1934 και είναι Αμερικανίδα ηθοποιός

χορεύτρια, πολιτική ακτιβίστρια και συγγραφέας. Έχει γράψει πολλά αυτοβιογραφικά βιβλία, στα οποία αναφέρεται στην καριέρα της στο Χόλιγουντ, καθώς και στη σχέση της με μεταφυσικά θέματα.
Η Μακ Λέιν το 1983 βραβεύτηκε με βραβείο όσκαρ Α' γυναικείου ρόλου για τη συμμετοχή της στην ταινία Σχέσεις Στοργής του Τζέιμς Λ. Μπρουκς. Είναι η μεγαλύτερη αδελφή του ηθοποιού και σκηνοθέτη Γουόρεν Μπίτι.Η Μακ Λέιν έκανε το κινηματογραφικό της ντεμπούτο το 1955 στην ταινία του Άλφρεντ Χίτσκοκ Ποιος σκότωσε το Χάρι (The Trouble with Harry) για την οποία κέρδισε Χρυσή Σφαίρα ως καλύτερη νεαρή ηθοποιός της χρονιάς. Την επόμενη χρονιά συμμετείχε στη μεταφορά του μυθιστορήματος του Ιούλιου Βερν Ο γύρος του κόσμου σε 80 μέρες.


Ava  Gardner
Η  Ava Lavinia Gardner ήταν Αμερικανίδα ηθοποιός του κινηματογράφου. 

 Γεννήθηκε στις 24 Δεκεμβρίου 1922 στην Γκραμπτάουν της Βόρειας Καρολίνας και απεβίωσε στις 25 Ιανουαρίου 1990 στο Ουέστμινστερ του Λονδίνου. Κατά τη διάρκεια της καριέρας της έλαβε μια υποψηφιότητα για Όσκαρ, ενώ θεωρείται από πολλούς μια από τις ομορφότερες παρουσίες που πέρασαν ποτέ από τη μεγάλη οθόνη. Το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου την έχει κατατάξει 25η στη λίστα με τις 25 λαμπρότερες σταρ της ιστορίας του σινεμά.Κατά τη διάρκεια της νεανικής της ηλικίας έκανε μερικές επισκέψεις στη Νέα Υόρκη, στο σπίτι της μεγαλύτερης αδερφής της Μπέα, με το παρατσούκλι Μπάπι, η οποία ήταν παντρεμένη με έναν επαγγελματία φωτογράφο, το Λάρρυ Ταρρ. Εντυπωσιασμένος από την ομορφιά του νεαρού κοριτσιού, που ήταν πλέον 17 χρονών, της τράβηξε μερικές φωτογραφίες και τις εξέθεσε στις βιτρίνες του φωτογραφικού του στούντιο.
Η Jean Harlow ήταν  Αμερικανίδα ηθοποιός και σύμβολο του σεξ την δεκαετία του 1930

 Γνωστή και ως η «ξανθιά βόμβα» ή «Platinum Blonde» (λόγω του πλατινέ χρώματος στα μαλια της),  η Harlow κατετάγη ως μια από τους μεγαλύτερους αστέρες του κινηματογράφου όλων των εποχών από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου.
Η Όντρεϊ Χέπμπορν ήταν ηθοποιός αγγλικής και ολλανδικής καταγωγής μια από τις πλέον φημισμένες παγκοσμίως τον 20ό αιώνα. 
 Βραβευμένη με Όσκαρ, Τόνυ, Έμμυ και Γκράμι εμφανίστηκε σε πολυάριθμες παραγωγές του θεάτρου, του κινηματογράφου και σε παραστάσεις του Μπρόντγουεϊ, ενώ παραμένει ένα από τα λιγοστά άτομα που έχουν κερδίσει και τα τέσσερα βραβεία. Το 1999 κατετάγη στην τρίτη θέση της λίστας των μεγαλύτερων γυναικών σταρ όλων των εποχών από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου. Επίσης αποτέλεσε για πολλά χρόνια σύμβολο της μόδας, καθώς το στιλ της ήταν παροιμιώδους κομψότητας, ενώ αφιέρωσε τα τελευταία χρόνια της ζωής της σε ανθρωπιστικά έργα.
H Μέριλιν Μονρόε ήταν Αμερικανίδα ηθοποιός και απο τα μεγαλύτερα σύμβολα του σεξ στη δεκαετία του 1950.
Το πραγματικό της όνομα ήταν Νόρμα Τζην Μόρτενσεν. Ήταν το όνoμα με το οποίο την δήλωσε η μητέρα της στο ληξιαρχείο από το όνομα ενός περιστασιακού συντρόφου της Εννέα ετών μπήκε σε ορφανοτροφείο, στα έντεκά της έμενε σε μια φίλη της μητέρας της και σε ηλικία δεκαέξι ετών εγκατελείπει το σχολείο για να παντρευτεί έναν νεαρό εργάτη.

Vivien-Leigh
 Η Βίβιαν Λι γνωστή και ως Λαίδη Ολίβιε   ήταν Αγγλίδα ηθοποιός του κινηματογράφου και του θεάτρου.

 Βραβεύθηκε με δυο Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου για τον γνωστό ρόλο της Σκάρλετ Ο'Χάρα στο Όσα παίρνει ο άνεμο.Η Βίβιαν Λι ήταν κυρίως θεατρική ηθοποιός και συνεργάστηκε συχνά με τον δεύτερο σύζυγό της, τον ηθοποιό Λόρενς Ολίβιε, που για περίπου είκοσι έτη την σκηνοθέτησε σε αρκετές από τις θεατρικές εμφανίσεις της
H Kim Novak Γεννήθηκε στις 13 Φεβρουαρίου 1933 στο Σικάγο του Ιλινόι,
 θυγατέρα ενός  εργάτη σιδηροδρόμων.
 Η δραματική σχολή δεν ήταν ακριβώς το όνειρο της ζωής της.Η Μητέρα Φύση στάθηκε μαζί της πολύ γενναιόδωρη για να την εγκαταλείψει έτσι απλά σε μια αδηφάγο διδακτέα ύλη. Αλλωστε ο ίδιος ο Χάρι Κον, ο κάθε άλλο παρά ρομαντικός επικεφαλής της Κολούμπια, της το ξεκαθάρισε ευθύς εξαρχής: «Δεν είσαι τίποτε άλλο από ένα κομμάτι κρέας μέσα σε ένα χασάπικο».
H Betty Grable ήταν αμερικανίδα ηθοποιός και χορεύτρια 

  συμμετείχε σε πολλές ταινίες του hollywood την δεκαετία του 30 και του 40 ήταν διάσημη για τα καλλίγραμα πόδια της τα οποία και ειχε ασφαλίση στην  Lloyds of London έναντι του ποσού των 1,000,000 δολαρίων 
Η Carole Lombard ήταν Αμερικανίδα ηθοποιός  και ιδιαίτερα γνωστή για τους ρόλους της στις εκκεντρικές κωμωδίες της δεκαετίας του 1930.

Είναι μέσα στα μεγαλύτερα αστέρια του American Film Institute,στην εποχή της ήταν ένα απο τα υψηλά αμοιβόμενα αστέρια του Hollywood , παντρεμένη με τον διάσημο ηθοποιό Clark Gable . Η καριέρα της διεκόπη άδοξα όταν πέθανε σε ηλικία μόλις 33 ετών σε αεροπορικό δυστύχημα



Η Jane Russell ήταν το μεγαλύτερο και μοναδικό κορίτσι, ανάμεσα στα πέντε παιδιά της οικογένειας. 

 Το 1940, στα 29 της χρόνια, την είχε  ανακαλύψει ο πολυμήχανος Κροίσος Howard Hughes και είχε ήδη υπογράψει επταετές συμβόλαιο.
Το 1943 κάνει το ντεμπούτο της γυρίζοντας το «Οutlaw» μια ταινία που όμως δεν θα προβληθεί πριν το 1946 αντιμετωπίζοντας μια σειρά προβλημάτων.

Από τις μόλις 25 ταινίες όπου συνολικά συμμετείχε ίσως η πιο ξεχωριστή ήταν η «Gentlemen Prefer Blondes» (οι άνδρες προτιμούν τις ξανθιές) του Howard Hawks που γυρίστηκε το 1953. Στα 32 της πια, έχοντας απέναντι της την 26χρονη Marylin Monroe, εκείνη η παραγωγή ίσως απετέλεσε ένα κομβικό σημείο στην καριέρα της.




Η Lucille Ball ήταν Aμερικανίδα κωμική ηθοποιός του θεάτρου, του σινεμά, της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου, μοντέλο, παραγωγός 

Μία από τις πλέον δημοφιλείς και με επιρροή ηθοποιούς των Ηνωμένων Πολιτειών κατά τη διάρκεια της ζωής της
με μια από τις μακροβιότερες καλλιτεχνικές καριέρες,ιδιαίτερα στην Τ.V.
η Μπολ ξεκίνησε τη σταδιοδρομία της τη δεκαετία του ΄30, εξελισσόμενη σε ραδιοφωνική και κινηματογραφική ηθοποιό στη δεκαετία του '40 και τηλεοπτική σταρ στα 1950s. Εξακολουθούσε να πρωταγωνιστεί στα 1960s και 1970s. To 1962 έγινε η πρώτη γυναίκα που διεύθυνε ένα μεγάλο τηλεοπτικό στούντιο, το οποίο παρήγαγε πολλές επιτυχημένες και δημοφιλείς σειρές.
 

Η Frances Farmer ηταν αμερικανίδα ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου 


γεννηθηκε το Seatle to 1913 πέθανε σε ηλικία 56 ετων χαρακτηριστικό είναι οτι έπασχε απο κατάθλιψη και είχε διάφορες περιπέτειες με το νόμο






 Anita Ekberg

 Η Anita Ekberg είναι  Σουηδέζα ηθοποιός, μοντέλο, και σύμβολο του σεξ τις δεκαετίες 50-60 στην Αμερική.

Γεννήθηκε στις 29 Σεπτεμβρίου 1931 στο Malmö της Σουηδίας αλλά έζησε όλα της τα χρόνια στην Αμερική



Lana Turner

Η Lana Turner ήταν αμερικανίδα ηθοποιός( 1920-1995),ήταν γνωστή για το εκρηκτικό της ταπεραμέντο και για την επιρροή που ασκούσε γύρω της

Η Lana Turner ήταν αμερικανίδα ηθοποιός( 1920-1995),ήταν γνωστή για το εκρηκτικό της ταπεραμέντο και για την επιρροή που ασκούσε γύρω της
 είχε χαρακτηριστή και ως H μοιραία ξανθιά Mε δύο γάμους και αμέτρητους εραστές στο παλμαρέ της, 




Maureen o Sullivan
 Η Maureen O'Sullivan ηταν Αμερικανοιρλανδέζα ηθοποίος γεννημένη στο Boyle, County Roscommon της Ιρλανδίας το 1911   

συμμετείχε σε πολλές σειρές και ταινίες της εποχής, αλλα πιο πολύ  ευρύτερα γνωστή για το ρόλο της Τζέιν στην ιστορική σειρά Ταρζάν 


 Η Veronica Lake ήταν αμερικανίδα ηθοποιός γεννημένη στο  Brooklyn της Νέας Υόρκης έπαιξε σε πολλές ταινίες του σινεμά και του θεάτρου

έγινε κυρίως γνωστή για τους ρόλους στα ταξίδια του Sullivan's και άλλοτε ως μια  femme fatale σε πολλα film noir της έποχής





          
Barbara Eden

Η Barbara Eden είναι αμερικανίδα ηθοποιός του κινηματογράφου και της τηλεόρασης απο το 1955 

γεννήθηκε το 1934 στην Arizona των ΗΠΑ,έπαιξε σε πολλές ταινίες και σειρές της εποχής,έγινε  ιδιαίτερα γνωστή για το ρόλο της ως τζίνι,στην πολύ πετυχημένη κωμική σειρά I dream a jeannie 




 Martine Carol

 H Martine Carol ήταν γαλλίδα ηθοποιός του κινηματογράφου γεννήθηκε στο Saint-Mandé της Γαλλίας το 1920 

απο τα τέλη της δεκαετίας του 1940 μέχρι το 1950 ήταν ενα απο τα κορυφαία sex symbol του γαλλικου κινηματογράφου μέχρι να κάνει την εμφανισή της η θρυλική Μπριζίτ Μπαρντό





 Cyd Charisse

Η Cyd Charisse  ήταν αμερικανίδα ηθοποιός και χορεύτρια, γεννήθηκε στο Τεξας των ΗΠΑ το 1922
 
έγινε ιδιαίτερα γνωστή για την συμμετοχή της στο μιούζικαλ  Singin' in the Rain (1952)με τον αξέχαστο Gene Kelly,όπως επίσεις και στο The Band Wagon (1953) και Silk Stockings στο πλευρό του μεγάλου Fred Astaire.




 Dorothy Lamour

Η Dorothy Lamour ήταν αμερικανίδα ηθοποιός και τραγουδίστρια γεννημένη στην Νεα Ορλεάνη το 1914
 
 
ξεκίνησε την καριέρα ως τραγουδίστρια το 1930 μέχρι που μετακόμισε στο Χόλιγουντ το 1936, για να υπογραψει συμβόλαιο με την Paramount Pictures

Mitzi Gaynor 

H Mitzi Gaynor είναι Αμερικανίδα ηθοποιός, τραγουδίστρια και χορεύτρια,γεννήθηκε στο Σικάγο στις 4η Σεπτεμβρίου  του 1931 

Τραγούδησε, χόρεψε και έδρασε σε μια σειρά ταινιών μιούζικαλ την δεκαετία του 50-60-70 , συχνά σε συνδυασμό με μερικά από τα μεγαλύτερα μουσικά αστέρια της εποχής

 

  Gale Robbins

Η Gale Robbins ήταν αμερικανίδα ηθοποιός,τραγουδίστρια, γεννημένη στην
Indiana το 1921

 ξεκίνησε την καριέρα της ως μοντέλο και τραγουδίστρια σε νυχτερινά κέντρα, δεν υπήρξε ιδιαίτερα δημοφιλείς ,όμως εμφανίστηκε σε μερικές ταινίες όπως το ...
In the Meantime Darling το 1944 και το  Calamity Jane και My Dear Secretary το (1948),κάποια χρόνια εμφανίστηκε και σε διάφορα σήριαλ της τηλεόρασης.Πέθανε το 1980 σε ηλικία 59 ετών.



Maureen Ohara 
Η Maureen O'Hara είναι Ιρλανδέζα ηθοποιός και τραγουδίστρια
απο τις πιο γοητευτικές κοκκινομάλλες του hollywood,γεννήθηκε στις 17 Αυγ. 1920 στο Beechwood Avenue ενα μικρό  προάστιο του Δουβλίνου,είχε μακρόχρονη πορεία απο το 1938 μεχρι το 2000 τόσο στο hollywood όσο και στην τηλεόραση
 
 Ηedy Lamarr

 Η Hedy Lamarr  ήταν μια Αυστρο-Εβραία, μετέπειτα πολιτογραφημένη Αμερικανίδα, ηθοποιός και επιστήμονας της τεχνολογίας επικοινωνιών.

 Αν και έγινε διάσημη για την ομορφιά της και την κινηματογραφική της καριέρα, υπήρξε μία από τους εφευρέτες της πρώτης μορφής των μεθόδων διασποράς φάσματος



 Gene Tierney

 H Gene Tierney ήταν αμερικανίδα ηθοποιός,γεννημένη στο Brooklyn της Νέας Υόρκης το 1920

H Gene υπήρξε μια απ’ τις πιο ομορφότερες ηθοποιούς και με μεγάλο ταλέντο στην υποκριτική ,ήταν ένα εκρηκτικό μείγμα κάτι μεταξύ Marilyn Monroe, Rita Hayworth και Lauren Bacall



Loretta Young

H Loretta Young ήταν αμερικανίδα ηθοποιός του κινηματογράφου και της τηλεόρασης 

 γεννήθηκε το 1913 στην Γιούτα των ΗΠΑ,παντρεμένη με τον επίσης γνωστό γόη του hollywood Clark Gable είχε μακροχρόνια καριέρα στο σινεμά απο το 1917 εώς το 1953.Πέθανε απο καρκίνο το 2000 σε ηλικία 87 ετών.



Alida Valli

Η αινιγματικής ομορφιάς ιταλίδα ηθοποιός Αλίντα Βάλι γεννήθηκε στις 31 Μαΐου του 1921 στην Πόλα της Γιουγκοσλαβίας, στις ακτές της Αδριατικής

 η Αλίντα Μαρία Αλτενμπούργκερ έκανε το ντεμπούτο της στον κινηματογράφο σε ηλικία μόλις 15 ετών.Υπήρξε πρωταγωνίστρια σε πολλές ταινίες του Βισκόντι και του Χίτσκοκ


Lauren Bacall

 Η βραχνή φωνή, η ιδιαίτερη ομορφιά και το χαρακτηριστικό της βλέμμα 

θα καθιέρωναν τη μεγάλη κυρία της Χρυσής Εποχής του Χόλιγουντ στις συνειδήσεις του παγκόσμιου κοινού ως την αινιγματική σταρ των σκοτεινών φιλμ νουάρ. Η κοπέλα που ξεκίνησε ως μοντέλο για να κατακτήσει ισότιμα κινηματογράφο και θέατρο θα άφηνε το στίγμα της στα κινηματογραφικά πράγματα του καιρού της, παρά το γεγονός ότι έβαζε πάντα πάνω από την καριέρα την προσωπική της ευτυχία.
 Joan Fontaine
 Η Τζόαν Φοντέιν (Joan Fontaine), γεννημένη στις 22 Οκτωβρίου του 1917, στο Τόκυο. 

Είναι  Βρετανίδα ηθοποιός κι Αμερικανίδα υπήκοος απ' το 1943, γνωστή για τον πρωταγωνιστικό ρόλο στις ταινίες του Άλφρεντ Χίτσκοκ Ρεβέκκα του 1940 και Υποψίες του 1941


 Leslie Caron
 H Leslie Claire Margaret Caron  είναι Γάλλίδα ηθοποιός και χορεύτρια του κινηματογράφου και της τηλεόρασης

γεννήθηκε στην Boulogne-sur-Seine της Γαλλίας το 1931,ξεκίνησε την καριέρα της ως μπαλαρίνα μέχρι που την ανακάλυψε ο Gene Kelly και της ζήτησε να πρωταγωνιστήσει  πλάι του στην ταινία Ένας Αμερικανός στο Παρίσι (1951)