Μια μικρή, πολύχρωμη Μεξικάνικη πόλη - Ένας "σκοτεινός" τουριστικός προορισμός

Βρίσκεται μέσα σε μια μικρή στενή κοιλάδα, περιτριγυρισμένη από βουνά.
 Η μικρή, πολύχρωμη μεξικάνικη πόλη Guanajuato διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην πολιτιστική κληρονομία του Μεξικό. Έχει ονομαστεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO το 1988

 η πόλη ήταν το μέρος όπου έγινε η πρώτη μάχη του Μεξικάνικου Πολέμου της Ανεξαρτησίας το 1810 και σήμερα φιλοξενεί το παγκοσμίου φήμης διεθνές φεστιβάλ Cervantino.

Ανάμεσα όμως στους στενούς δρόμους και τα πολύχρωμα σπίτι της βρίσκεται ένας σκοτεινός τουριστικός προορισμός, το Μουσείο με τις Μούμιες.



Τα αναμνηστικά στο νοσηρό εσωτερικό του "El Museo De Las Momias" συμπεριλαμβάνουν τα πτώματα 119 ιδιωτών που έπεσαν θύματα της επιδημίας χολέρας που ξέσπασε το 1833 στην πόλη. Ξεθάφτηκαν μεταξύ του 1865 και του 1958, όταν οι οικογένειες τους δεν μπόρεσαν να πληρώσουν έναν ταφικό φόρο, και πολλοί αντίκρισαν αντί για κόκαλα, μούμιες.

Αποθηκεύτηκαν σε οστεοφυλάκια, και αμέσως ο κόσμος άρχισε να ζητάει να δει τις μούμιες. Αμέσως οι εργαζόμενοι στο νεκροταφείο άρχισαν να χρεώνουν για την είσοδο!

φωτογραφίες: αριστερά - δεξιά

Σήμερα, το μουσείο διαθέτει μούμιες όλων των ηλικιών, ανάμεσα τους και ένα έμβρυο, η οποία πιστεύεται πως είναι η πιο μικρή ηλικιακά μούμια του κόσμου. Σε κάποιες μούμιες έχει διαγραφεί μια αγωνία στα πρόσωπα τους, κάτι που αποδεικνύει πως οι ασθενείς θάφτηκαν ζωντανοί, ενώ κραύγαζαν για βοήθεια.

Περισσότερα στην σελίδα του El Museo De Las Momias.