Σύννεφο χιονιού σκεπάζει το Μπάφαλο

Τη σφοδρότερη χιονόπτωση των τελευταίων ετών ζει η Νέα Υόρκη. 
Ο κυβερνήτης κήρυξε την πολιτεία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης  μετά τον θάνατο τεσσάρων ανθρώπων από το κύμα ψύχους.
Τρεις από τους νεκρούς έχασαν τη ζωή τους όταν έπαθαν καρδιακή προσβολή την ώρα που φτιάριζαν χιόνι με το τέταρτο θύμα να καταγράφεται σε τροχαίο δυστύχημα.

Μάλιστα ο Άντριου Κόμο εξέδωσε απαγόρευσης μετακινήσεων σε ορισμένες περιοχές στις οποίες το χιόνι έφτασε και το 1,5 μέτρο σε ύψος. 

Η κοινότητα του Μπάφαλο έχει πληγεί περισσότερο καθώς έχει κυριολεκτικά θαφτεί στα λευκά. Εντυπωσιακό είναι ένα time lapse βίντεο το οποίο δείχνει τη πόλη να καλύπτεται από ένα "λευκό σύννεφο" κατά μήκος της λίμνης Έρι

Οι μετεωρολογικές υπηρεσίες αναφέρουν πως το ψύχος που φτάνει μέχρι και την Φλόριντα θα ήταν συνηθισμένο μόνο για τον βαθύ χειμώνα του τέλους Δεκεμβρίου και του Ιανουαρίου, ενώ σύμφωνα με ανακοίνωση του κυβερνήτη η κακοκαιρία θα συνεχιστεί τουλάχιστον έως το απόγευμα της Πέμπτης.

Αρκετοί κάτοικοι ανεβάζουν στο Διαδίκτυο φωτογραφίες από ανοιγμένες εξώπορτες των σπιτιών του που είναι μέχρι πάνω μπλοκαρισμένες με χιόνι.



  Από τη σφοδρή χιονόπτωση δεκάδες οδηγοί παρέμειναν αποκλεισμένοι με τις ουρές σε ορισμένες περιπτώσεις να ξεπερνούν τα 150 αυτοκίνητα. Ανάμεσά τους και ομάδα του γυναικείου κολλεγιακού μπάσκετ που παρέμεινε ακινητοποιημένη μέσα στο λεωφορείο για περισσότερες από 27 ώρες.
Η πολιτειακή αστυνομία με σνόουμομπιλ μοίρασε κουβέρτες και είδη πρώτης ανάγκης σε όσους εγκλωβίστηκαν.
Επιστήμονες εξηγούν ότι οι εικόνες που δημιουργήθηκαν στο Μπάφαλο οφείλονται στο λεγόμενο "φαινόμενο της λίμνης" όταν δηλαδή οι παγωμένοι άνεμοι συναντούν τα θερμότερα νερά της λίμνης δημιουργώντας ένα "σύννεφο" χιονιού από τους υδρατμούς.
πηγή: wcvb.com